Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tärkeää tietoa vanhoista koruista


Joissakin vanhoissa hopeakoruissa on voitu käyttää nikkeliä seosaineena tai pinnoitteen ja hopean välissä kovetusaineena ja/tai tartuntapintana..

Jos pinnoitetun korun pinta kuluu, nikkeliä voi tällöin päästä iholle ja aiheuttaa nikkeliallergiaa.

Pääasiassa korut ovat 925 sterling hopeaa, jolloin korussa on 92,5 % hopeaa ja seosaineena kuparia. Tällöin ne eivät sisällä nikkeliä.

Pienetkin määrät nikkeliä siis voivat aiheuttaa herkimmille oireita, joten kannattaa huomioida tämä seikka vanhoja koruja ostettaessa.


25.11.2013 lähtien testaan kaikki korut nikkelitestillä ( Chemo Nickel Test ).

Pyynnöstäsi testaan haluamasi korun vielä uudelleen ennen ostopäätöstäsi jos haluat varmistua korun nikkelittömyydestä.


Uusien korujen nikkelipitoisuusrajat ovat ensiasennuskoruissa alle 0,2 µg/cm2 viikossa (migraatioraja). Ja muissa ihon kanssa välittömään ja pitkäaikaiseen kosketukseen tarkoitetuissa tuotteissa vapautuvan nikkelin määrä ei saa olla suurempi kuin 0,5 µg/cm2 viikossa.


Nikkeliallergisten kannattaa suosia vain uusia 925 hopeakoruja tai nickel free -merkinnällä varustettuja koruja.Sormuksen koon mittaaminen

Kuvateksti

Kuvateksti


Mittaan sormusten koon käyttäen näitä kuvassa olevia mittausvälineitä eli sormusmittatikkua ( mandrel ) ja elektronista työntömittaa. 

Lisäksi on otettava huomioon sormuksen leveys ja rungon muoto esim. onko sormuksen runko sisältä onttorakenteinen tai kovera, jolloin se voi lisätä sormuksen kokoa tai toisaalta jos  sormus on kovin leveä se syö sormuksen kokoa. 

Lisäksi vanhoja sormuksia mitatessa on otettava huomioon se, että joskus runko ei ole enää ihan säännöllisen pyöreä rengas, jolloin ihan tarkkaa mittaa on vaikea saada. 

Pyrin kuitenkin kaikin keinoin mittaamaan koon mahdollisimman lähelle oikeaa, mutta pienet mittavirheet ovat toki mahdollisia. 

Jos sormuksen koko kaikesta huolimatta on väärä niin asiakkaalla on ilman muuta oikeus palauttaa sormus takaisin.
Instagram